Hållbarhet

Hållbarhet är brett använt begrepp och används ofta som ett ledord inom turism och utveckling, så även i det här fallet. Vi vill erbjuda fler att få upptäcka Storön samtidigt som vi inte vill att det ska slita på vår vackra ö, eller på vår dyrbara jord.

Med Storön gården vill vi tillgängliggöra en plats som tidigare inte har varit tillgänglig. Det vill vi göra genom att erbjuda båttransport för de som inte har tillgång till egen båt, både till Storön men även till större delar av Vänerns skärgård. Vi har en sjösäker och tillgänglighetsanpassad båt som gör transporten möjlig för alla (den även försedd med barnstol).

Vi hoppas att den som besöker Storön får uppleva känsla av att ha naturen och lugnet ända in på knuten. Här på Storön har du nära till både skog och vatten men långt till konsumtion, stad, och folk. Vi tror att Storön gör gott för själen! För den som verkligen vill uppleva lugnet kan vi rekommendera ett besök vintertid, när övriga Storöbor har lämnat för säsongen och det bara är vi och djuren kvar. Har man tur så kan Storön erbjuda fina skridskoisar med det går även att åka svävare – vilket är en upplevelse i sig!

Vi villa även öka möjligheten att kunna ”hemestra” genom att erbjuda boende och upplevelser i en del av kommunen som har ett begränsat utbud. För mer tips på vad du kan göra när du ändå är på plats spana in: Se och göra (storongarden.com)

Genom vårt sätt att leva och bo på hoppas vi även kunna inspirera fler till att göra detsamma! Vi bor på en plats som vi trivs på och som gör oss lyckliga. Vi driver ett mindre skärgårdsbruk som vi inte har för avsikt att livnära oss på eller bli helt självförsörjande av men där vi ser en möjlighet att göra något som vi tycker är roligt och som samtidigt kan göra nytta. Vi vill till exempel tipsa om att skaffa höns (som ger både ägg och kött) eller kaniner (som kan ge kött), som du även kan ha i en vanlig villa trädgård!