Se och göra

Det finns mycket att se och göra på Storön men skulle man vilja ta sig ut i närområdet så finns det mycket att se och göra även där, här kommer några tips:

Cykla

Längs med Vänern finns en nationell cykelled – Vänerleden. Vänerleden passerar Otterbäcken som är den ort som vi utgår ifrån med båten. Från Otterbäcken är det en båtresa på ca 10 minuter till Storön. På Storön kan vi erbjuda säker förvaring för din cykel och det finns även möjlighet att låna verktyg till mindre reparationer. Vi kan även erbjuda en skön avkoppling i cykelsemestern. Det finns goda möjligheter att ta med sig flera cyklar på båten. Vill du veta mer om cykelleden kan du besöka Vänerleden

Cykla dressin

Vill man inte cykla på en vanlig cykel så finns det möjlighet att cykla dressin i Gullspång. Du cyklar på en gammal tågräls och det finns flera möjligheter till båda bad- och fikastopp längs med vägen. För mer information och bokning: Trampa dressin (vastsverige.com)

Äta

Otterbäckens sjökrog ligger i direkt anslutning till Vänern och det är även där vi utgår från med våra båtturer. Sjökrogen har specialiserat sig på fisk men serverar även kött- och vegetariska rätter. De har en härlig uteservering och anordnar även en del event under sommaren. Det går även att köpa sig en glass där under tiden man väntar på båttaxin. För mer information och meny kan du besöka deras facebooksida: Otterbäckens Sjökrog – Startsida | Facebook

Upptäck skärgården

Vänern har en fantastisk skärgård som tyvärr är ganska otillgänglig om du inte har tillgång till egen båt. Storön gården har en ordentlig båt som är anpassad för kommersiella transporter och vi vill därför erbjuda möjligheten för fler att komma ut på sjön, inte bara till Storön. Du önskar mål och tid för resan så anpassar vi oss därefter. Några ställen vi rekomenderar är Fällholmarna, Brommö och Djurö som är en nationalpark Djurö nationalpark | Välj nationalpark | Sveriges nationalparker För mer information om våra båttransporter besök: Transport (storongarden.com)

För mer information om vad du kan göra i Gullspångs kommun besök deras hemsida: Välkommen till Gullspång! (vastsverige.com)